Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας




  ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στις 29 Νοέμβρη ενάντια στους πλειστηριασμούς


Σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 29 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. έξω από τη ΔΟΥ Δ’ Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Ηρακλείου 38), ενάντια στον πλειστηριασμό λαϊκών σπιτιών, καλεί η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Με ετοιμότητα και αποφασιστικότητα να εμποδίσουμε να πάρουν τράπεζες και Δημόσιο το σπίτι κάποιου άνεργου ή φτωχού συναδέλφου μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την ώρα που περνάει μέτρα που μας γονατίζουν και ο προϋπολογισμός για το 2017 προβλέπει να φορτώσει στις πλάτες του λαού μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ, δίνει γη και ύδωρ στις τράπεζες και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και θα εξασφαλιστούν τα συμφέροντά τους, με τις δικές μας θυσίες δίχως ημερομηνία λήξης.
Ο “κώδικας δεοντολογίας” των τραπεζών σχετικά με τους γενικούς κανόνες που θα διέπουν τους τρόπους διαχείρισης των “κόκκινων” τραπεζικών δανείων αποδεικνύει ότι δεν τους σταματάει τίποτα, ούτε η ανάγκη μας οικογένειας να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της.
Θα ενταθούν οι εκβιασμοί απέναντι σε ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά, τα οποία επιχειρούν να στριμώξουν σε νέες συνεννοήσεις με τις τράπεζες, ακόμη και με την παραχώρηση του ακινήτου και με τη διαμονή σε αυτό με την πληρωμή ενοικίου.
Με αλληλεγγύη και αγώνα οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Κόντρα στα συμφέροντα τους, βάζοντας πρώτα τις δικές μας ανάγκες. Ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι θα "ξεπαγώσουν" οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία, αλλά θα προστατευτούν δήθεν οι φτωχοί και αδύναμοι, αποτελεί κοροϊδία και παγίδα προκειμένου να μην εκφραστεί μαζική λαϊκή αντίδραση. Μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα στα σωματεία μας, στις γειτονιές μας με τις Λαϊκές Επιτροπές θα υψώσουμε τείχος προστασίας απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα.
·         Κάτω τα χέρια από τα λαϊκά σπίτια. Κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία.
·         Την κρίση να πληρώσουν τραπεζίτες, εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο».